E-mail

Een veilige e-mailbox op je eigen domein

Bij elk domein horen e-mail adressen en een website. Veilig e-mail gebruiken betekent dat er in elk geval geen ongecodeerde wachtwoorden en teksten over internet mogen worden verstuurd. Die kunnen namelijk eenvoudig worden onderschept. Daarom is de versleutelde communicatie met onze mailserver in combinatie met een SSL servercertificaat onze standaard.

Daarnaast hebben we meer beveiligingen actief zoals DANE, DKIM, SPF, DMARC, DNSSEC en veilige encryptie Ciphers. Ook zogenaamde Header security bij websites stellen we standaard in. Al onze sites zijn zowel via IPv4 als IPv6 bereikbaar en beschermd. Daarom bevinden we ons in een zeer select gezelschap van Hosting bedrijven die deze beveiligingsgraad kunnen bieden. Wij kunnen dit per klant inregelen.

Wachtwoord

Een complex wachtwoord is een tweede beveiliging tegen het ongewenst gebruik van je e-mail adres. Hackers proberen met willekeurig gegenereerde namen toegang tot je e-mail te krijgen. Dagelijks zien wij die pogingen meer dan 1.000 maal. Na het vinden van een geldig e-mail adres gaat men vervolgens wachtwoorden proberen. Daarom is de complexiteit van je wachtwoord heel belangrijk. Standaard krijg je van ons een uniek complex wachtwoord voor elk e-mail adres.

Spam

Ongewenste e-mail oftewel spam, is meestal het gevolg van het ‘uitlekken’ van jouw e-mail adres. Dat kan op heel veel manieren. Onze mailserver onderschept en markeert alle e-mail die als zodanig wordt herkend. Wij kunnen die ook automatisch in de prullenbak gooien, maar daarvoor is een afspraak nodig. Meer uitgebreide spam-filtering is ook nog mogelijk.

Antivirus software

Wanneer op je eigen computer of tablet actuele en uitgebreide antivirus software actief is, is dat meestal voldoende om vervelende e-mail en nog erger buiten de deur te houden. De huidige bescherming die Microsoft standaard levert bij Windows is goed. XS4ALL biedt uitgebreider internet anti-virus software voor 5 apparaten gratis aan als onderdeel van een all-in-one pakket (f-secure). E-set biedt ook uitstekende internet anti-virus aan voor schappelijke prijzen voor meerdere apparaten in combinatie met bijvoorbeeld een 3-jarig contract.

De meest relevante en eenvoudige test is die via internet.nl. Voer bij de website een domeinnaam in (alles na @ in het e-mail adres). Voor het checken van de e-mail klik je rechts op de link om dat te doen. Zowel de website als e-mail moeten 100% scoren wanneer je die bij ons hebt ondergebracht. Tot onze verbazing scoren Zorgmail.nl en Zivver.com slechts rond de 75%.

Is jouw huidige e-mail of website niet veilig?
Neem contact met ons op om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen.

E-mail instellen

op een mobiel, laptop, pc, iPad en tablet. Lees meer op de pagina

E-mail instellen

Schuiven naar boven