Te veel spam?

Ongewenste e-mail oftewel spam, is meestal het gevolg van het ‘uitlekken’ van jouw e-mail adres. Dat kan op heel veel manieren. In deze blog lees je wat je zelf kunt testen en hoe je e-mail en te veel spam kunt voorkomen.

Testen

Bij CheckTLS.com kunt je gratis de veiligheid van een e-mail adres en de bijbehorende mailserver testen.

De bovenste regel is het resultaat voor de reguliere e-mail server. De tweede regel is het resultaat voor de backup mailserver. Die wordt automatisch gebruikt wanneer de primaire mailserver om welke reden dan ook niet bereikbaar is. Je merkt daar niets van. Tenminste de bovenste regel moet aanwezig zijn, en helemaal groen zijn voor een veilige mailserver.

Antivirus software

Wanneer op je eigen computer of tablet actuele en uitgebreide antivirus software actief is, is dat meestal voldoende om vervelende e-mail en nog erger buiten de deur te houden. Sommige providers bieden internet anti-virus software voor 5 apparaten gratis aan als onderdeel van een all-in-one pakket. Bij andere providers moet je hiervoor maandelijks extra voor betalen. E-set biedt ook uitstekende internet anti-virus aan voor schappelijke prijzen voor meerdere apparaten in combinatie met bijvoorbeeld een 3-jarig contract.

Wachtwoord

Veilig e-mail gebruiken betekent dat er in elk geval geen ongecodeerde wachtwoorden over internet worden verstuurd. Die kunnen namelijk eenvoudig worden onderschept. Heb jij een geldig SSL certificaat? Bij CARIEN.EU is de versleutelde communicatie met haar mailserver in combinatie met een SSL servercertificaat standaard. 

Een complex wachtwoord is een tweede beveiliging tegen het ongewenst gebruik van je e-mail adres. Hackers proberen met willekeurig gegenereerde namen toegang tot je e-mail te krijgen. Dagelijks meer dan 1.000 pogingen is niet ongewoon. Na het vinden van een geldig e-mail adres gaat men vervolgens wachtwoorden proberen. Daarom is de complexiteit van je wachtwoord heel belangrijk. 

Is jouw huidige e-mail niet veilig?

Neem contact met ons op om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen.