Website, e-mail, Nextcloud & beveiliging


Elke website ligt dagelijks onder vuur van aanvallen via internet. Hackers maken gebruik van ‘gaten’ in de code om jouw site plat te leggen, of nog erger, om illegale code te injecteren waardoor bezoekers worden ‘besmet’. Vooral bekende content management systemen (CMS) zoals WordPress, Joomla en Drupal zijn hun doel. Zonder maatregelen is eenvoudig zichtbaar welke versie van een CMS actief is. De bij die versie bekende gaten worden gebruikt voor aanvallen. Om die reden zorg ik voor actuele software, afscherming van versies en zogenaamde header security maatregelen op serverniveau. Ook alle gebruikte WordPress plugins en templates worden dagelijks onderzocht om maximale veiligheid te bieden.

SSL certificaat

Jouw website kan gekopieerd worden, en daarna voorzien worden van aanvullende code (phishing). In dat geval komt de website altijd van een ander IP adres. SSL certificaten beschermen daartegen. Jouw website wordt dan gekoppeld aan een IP adres en alleen dan zie je links boven: Veilig-https-slotje.  Bij mij is dit standaard en inbegrepen in alle hosting pakketten.

A+

Daarnaast zijn nog andere beveiligingsmaatregelen nodig gebleken om het hackers moeilijk te maken. Als gevolg van die maatregelen ben ik er trots op dat alle websites die ik host en verzorg een Het streven is een A+ beoordeling. krijgen voor zowel het IPv6 als het IPv4 internet adres.

Bij QUALYS SSL Labs kunt je een willekeurige website gratis testen op veiligheid. De test kan 4 minuten duren.

Deze website gaf het volgende resultaat:

Carien.eu Veilig A= voor IPV6 en IPv4

Is jouw huidige website niet veilig?

Neem gerust contact met me op om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.