Nieuwe website

Een nieuwe professionele website die wordt gevonden door zoekmachines.

Responsive website

Steeds meer mensen gebruiken tablets en mobiele telefoons om te surfen op internet. Daarom is het van belang om zogenaamde responsive websites te maken. Responsive betekent leesbaar op ieder scherm zonder dat je hoeft te schuiven en zoomen.

Het scherm van een mobiel is niet zo groot en als je door wilt klikken met je vinger moet de ruimte daarvoor voldoende groot zijn. De laadtijd van foto’s mag niet te hoog zijn, bezoekers zijn ongeduldig en wachten betekent vaak afhaken. Google zet responsive websites hoger in de ranking.

SEO, zoekmachineoptimalisatie wordt ook gebruikt om hoger in de ranking te komen. Als ik iets zoek op Google en ik kan het op de eerste twee pagina’s niet vinden dan begin ik opnieuw en gebruik andere zoekwoorden. Zo hoog mogelijk in de ranking is daarom belangrijk.

WordPress

Ik maak gebruik van WordPress websites. Deze kenmerken zich door gebruiksvriendelijkheid. Het is eenvoudig om zelf de inhoud (CMS) bij te houden of aan te passen omdat het een methode is waarbij je direct ziet wat je doet.

Binnen WordPress zijn veel verschillende thema’s. Een passend thema is een keuze voor layout aangepast aan je huisstijl. Als je nog geen duidelijke huisstijl hebt of het is tijd voor een nieuwe huisstijl met logo dan is de keuze van een thema helemaal vrij. Ik kan een nieuwe huisstijl voor je maken of laten maken afhankelijk van je wensen hiervoor.

WordPress maakt gebruik van plugins. Er is bijvoorbeeld een plugin voor nieuwsbrieven, meerdere talen, contactformulier enzovoorts.

Domein en hosting

Ik maak een website in een beveiligde omgeving. Voordat een website ‘online’ kan moet deze eerst gehost worden. Daarvoor is domeinaanvraag nodig.

Bij SIDN kun je testen of de naam die je voor je domein hebt gekozen nog vrij is.

Kijk bij werkwijze welke stappen ik volg bij het bouwen van een nieuwe website. Dat kan snel, je kunt binnen een week al ‘online’.

Interesse gewekt? Neem contact met me op.

Contact