Ik ontvang bepaalde e-mail niet, of mijn e-mail wordt niet ontvangen, waarom? SPAM?

Er zijn veel mogelijke oorzaken waarom je e-mail niet ontvangt, of waarom e-mail in je SPAM map komt.

Bij het verzenden van e-mail controleert de ontvangende mailserver (mits goed ingericht en beveiligd) een aantal zaken voordat een bericht wordt geaccepteerd. Zo wordt bijvoorbeeld gecontroleerd of de verzendende server (het IP adres) van dat bericht hoort bij het domein van de afzender (dat deel achter @). Klopt dat niet, dan wordt een zogenaamde ‘bounce ticket’ verstuurd naar de afzender die is opgegeven in het bericht, of het bericht wordt al dan niet zonder bijlages in de SPAM box gezet.

Externe internet diensten die je gebruikt
We komen dit probleem vaak tegen bij mensen die MailChimp en administratieve software zoals WeFact.nl, Boekhouden.nl en Snelstart.nl gebruiken. Die systemen willen namens jou berichten versturen vanaf hun eigen servers. Wanneer je die servers hiervoor wilt gebruiken, dan moet je in de DNS instellingen van je eigen domein hiervoor machtigingen opnemen. Doe je dat niet, dan zullen die berichten bij de beter beveiligde domeinen niet aankomen. Hoe dat moet staat in bijna alle gevallen beschreven op de website van die toepassing. Voor Mailchimp moet je zelfs twee records toevoegen (TXT en CNAME) en vooral niet vergeten om de autorisatieprocedures bij Mailchimp zelf ook door te lopen! Geef ons een seintje, en wij stellen dat voor je in op onze server.

Op de zwarte lijst, blacklist
Helaas blijken de zogenaamde community filters van Microsoft en Google er steeds vaker de oorzaak van dat e-mail in de spam folder (ongewenste mail) komt bij de ontvanger.
Wanneer maar genoeg mensen bijvoorbeeld een nieuwsbrief als ‘ongewenste mail’ markeren, dan gaan die filters op een gegeven moment alle e-mail markeren als spam. Daar kunnen wij feitelijk niets aan doen. Zelfs wanneer het bericht voldoet aan alle huidige beveiligingsstandaards, wordt dit toch gedaan door die filters.
Om te voorkomen dat onze mailserver op een ‘echte’ blacklist komt, is het aantal berichten dat per dag kan worden verzonden vanuit een domein gelimiteerd. De rest wordt de volgende dag verzonden. We kunnen dat per klant instellen. De software die wij installeren voor nieuwsbrieven en dergelijke verstuurt de berichten met tussenpozen naar bijvoorbeeld steeds 40 adressen.

Ik ontvang bepaalde e-mail niet, of mijn e-mail wordt niet ontvangen, waarom? SPAM?
Schuiven naar boven