E-mail ontvangen en verzenden werkt niet, wat nu?

Wanneer je zeker weet dat je alles hebt ingesteld zoals hiervoor beschreven, voer dan de volgende stappen uit om vast te stellen waar het probleem ligt:

 1. Probeer op het apparaat waar je de e-mail hebt ingesteld eens iets te zoeken via Google of Bing in een webbrowser.
  Lukt dat niet, dan werkt je netwerkverbinding niet en heb je geen toegang tot internet.
 2. Probeer of je via webmail toegang kunt krijgen tot je mailbox. Je e-mail adres bestaat uit 2 delen. Het deel na het @ teken is je domein, inclusief het deel na de punt.
  Voer in je webbrowser het volgende in in het adresveld (niet zoeken dus): https://<je domein>/webmail/ . Kun je inloggen, dan werkt de mailserver en kun je bij al je e-mail.
  Het is mogelijk dat je een scherm te zien krijgt waarop met grote letters staat: BLACKLISTED ….IP….
  In dat geval heb je te veel pogingen gedaan om toegang te krijgen via je e-mail programma. Onze server herkent dit als een aanvalspoging en sluit uw IP adres volledig af voor toegang tot onze server.
  Onder de tekst staat een knop om u weer van de Blacklist af te halen. Die kunt u aanvinken. Wacht dan even tot de server dit heeft verwerkt. Probeer na een paar minuten opnieuw via webmail toegang te krijgen. Nadat dit is gelukt zou ook uw e-mail programma zou correct moeten werken. Controleer wel alle instellingen.
 3. Mogelijk worden bijzondere tekens in het wachtwoord niet correct verwerkt. Bekende probleemtekens zijn: * ‘ ` ” ~ €.
  Maak een nieuw wachtwoord aan zonder deze tekens. Zie item: ‘Vreemde tekens * ‘ ` ” ~ € in wachtwoord mogelijk probleem’.
 4. Werkt het e-mail programma daarna nog niet?
  Het is mogelijk dat er al meerdere accounts zijn aangemaakt tijdens uw eerdere pogingen. Verwijder die dan allemaal en begin opnieuw.
 5. Lukt het dan nog niet? Neem dan contact me me op.

Tip: Kopieer het wachtwoord dat u heeft ontvangen met Ctrl-C en plak dit daarna in het wachtwoordveld met Crtl-V. Pas op dat u geen spaties mee kopieert!

E-mail ontvangen en verzenden werkt niet, wat nu?
Schuiven naar boven